Lukijat

maanantai 1. huhtikuuta 2019

KRISTINUSKOA JA ZAPPARIA

Kristinusko on maailman suurin uskonto. Sen vaikutukset ulottuvat maailmassa laajalle ja näkyvät monissa tavoissa ja perinteissä. Oppitunnilla olemme lähestyneet kristinuskoa eri termien ja symbolien kautta. Symbolit eli kuvat tai tunnukset ovat tärkeitä eri katsomuksille. Niiden avulla voidaan kuvata ja ilmaista asioita eri tavoin kuin sanoilla. Ne luovat yhteenkuuluvuutta samalla tavalla ajattelevien välille. 



Viimeisellä kristinuskoa käsittelevällä oppitunnilla tutustuimme Zappar-sovelluksen avulla erilaisiin luterilaisesta ja ortodoksisesta kirkosta löytyviin esineisiin. Saitte testata, miten sovellus toimii ja kuunnella sen kertomia faktoja kuvien esineistä.

Tunnin tehtävä tehdään tänne blogiin!  Ohjeet alla.




OPPITUNNIN TEHTÄVÄ
Kirjoita parin/ryhmän kanssa tänne blogiin oma postaus, jossa esittelette kaksi esinettä/kuvaa zappar-korteistanne. Jaetaan kuvat niin, että kaikki tulevat esitellyiksi.


TYÖOHJE:
  1. Liittäkää ensin blogiin se kuva, josta kerrotte (esim. kastemalja). Löydätte korttien kuvat tämän tekstin lopusta. Tallentakaa/kopioikaa siitä oikea koneelle ja liittäkää blogitekstiinne.
  2. Kirjoittakaa, mikä kuvassa on ja mikä sen tehtävä tai merkitys on. Vastatkaa lisäksi vähintään kolmeen korttien takana olevista kysymyksistä (ks. kuvat alla).
  3. Laittakaa otsikoksi kirkkokunta ja kuvissa olevien esineiden nimet (esim. Luterilainen kirkko: kastemalja ja kolehti)
  4. Kysykää neuvoa! :)





ZAPPAR-KUVAT (VALITKAA OMANNE)















🙋 🙋🙋🙋🙋🙋

4. PANOSTA! - KRISTINUSKO








  • Jos haluat nostaa numeroasi tai vaikuttaa siihen positiivisesti omalla aktiivisuudellasi.



Mitä kuvat esittävät? Kirjoita teksti, jossa esittelet kuvat ja niiden kuvaamat aiheet. Voit myös vastata kommentteihin.



KUVA 1



KUVA 2



KUVA 3



KUVA 4
PANOSTA! -tehtävän voi tehdä uutena blogipostauksena milloin tahansa. Muista aina laittaa alle tekijän/tekijöiden nimi/nimet.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti